Oltiin taas torstaina 21.8. metsässä treenaamassa hakua PPK:n jatkokurssin merkeissä. Tällä kertaa jatkokurssilaiset jaettiin kahteen osaan. Osa porukasta meni Kaarinan kanssa, ja me Arian kanssa oltiin Karitan porukassa.
Ensin tallattiin alue. Vuorossa tällä kertaa kaistatallaus. Toiselle (vähemmän ryteikköiselle) puolelle tehtiin kaksi kaistaletta ja toiselle yksi.
Aria oli vuorossa toisena. Ensimmäisenä oli Janne koiransa kanssa, mutta eivät tehneet ollenkaan hakua metsässä, vaan pelkästään rullaharjoituksia tiellä. Otettiin taas hajun hakua.  Arialle otettiin kolme maalimiestä joista ensimmäinen oli ei-ryteikössä, toinen ryteikössä ja kolmas taas ei-ryteikössä.
Tähän väliin täytyy todeta, että ilma oli äärettömän hankala, vettä oli tullu taivaan täydeltä koko päivän, eikä ilma liikkunut yhtään.
Käytiin hakemassa hajua ensimmäisestä maalimiehestä todella läheltä, palattiin keskilinjalle ja laitoin koiran hakemaan. Aria singahti väärälle puolelle... Ei muuta kun kutsu viereen ja uus lähetys. Aikansa haahuiltuaan Aria kuitenkin löysi maalimiehen. Ei kylläkään mitään puhettakaan suorasta pistosta. Aria kun edeleen hakee sitä korkeinta kohtaa josta hajun saisi, eihän siellä maan tasalla mitään hajuja välttämättä ole. Nyt ei vaan meinannu löytyä korkeaa kohtaa, joten neiti teki tosi isoja kaarroksia.
Toinen maalimies oli sitten siellä ryteikössä. Käytiin taas tosi lähellä maalimiestä, ja palattiin keskilinjalle. Lähetin koiran, se teki lenkin ja palasi takaisin. Ääniapu maalimieheltä ja löytyihän se sieltä!
Kolmas maalimies oli taas "helpommalla" puolella, ja käytiin taas tosi lähellä ja palattiin keskilinjalle. Lähetys, pari rundia ja maalimies löydetty.

Tällä kertaa kenenkään autoon ei mahtunut, joten Aria oli puussa kiinni treenien ajan. Muuten ihan nätisti, mutta vinkuna kuulu ainakin viidenkymmenen metrin päähän... Millähän sen sais odottamaan hiljaa?
Seuraavalle kerralle häkki mukaan, josko sillä sen saisi jonkun autoon, autossa se kuitenkin on ihan hiljaa.

Ilmasutreenit ei ole edenneet yhtään, se ei vaan hauku...
Eli ilmeisesti nyt sitten aletaan treenata tosissaan sitä noutoa, ja tehdään siitä rullakoira.