Oltiin siis torstaina 14.8. metsässä treenaamassa hakua PPK:n jatkokurssin merkeissä. Mukana siis tämän kevään alkeiskurssilaiset (9?) ja minä kera Arian.
Aria oli vuorossa viidentenä. Otettiin meille uudentyyppistä harjoitusta, hajun hakua. Maalimies menee piiloon ja merkkaa sen. Koiran kanssa lähdetään keskilinjalta niin että koira on taluttimessa. Kävellään kohti maalimiestä niin kauan että koira saa varmasti hajun. Kun koira on saanut hajun, lähdetään takaisin keskilinjalle josta  lähetetään koira maalimiehelle. Arialle otettiin kaksi maalimiestä joista ensimmäinen meni vähän huonommin. Aria on tottunut hakemaan korkeamman paikan josta ottaa hajun ja menee sieltä maalimiehelle, ja niin se teki nytkin vaikka oltiin käytiin hakemassa haju lähempää. Toinen meni sitten jo paremmin ja Aria teki suoran piston (jota siis tavoiteltiinkin) maalimiehelle.
Käytiin tiistaina Ilkan ryhmän kanssa piipahtamassa raunioilla. Ihan katastrofi... Koira oli ihan hukassa, ei todellakaan tiennyt mitä piti tehdä. Toivotaan että suunta on ylöspäin. Toisaalta, en yhtään ihmettele koiraa, edellisestä rauniokerrasta on 8 kuukautta.

Nyt pitäisi alkaa keskittyä ilmaisuun, eli joko saada koira haukkumaan tai alkaa treenata noutoa rullailmaisua varten. Vaikka haukku näyttää aika toivottomalta, en aio vielä luopua toivosta, vaan jatketaan harjoituksia muutama kuukausi ja siirrytään sitten rullalle jos on pakko. Nouto on pakko kuitenkin tokoa varten treenata joskus.