Kolmannet rauniotreenit. (klo 18 - 20)
Paikkana Sulkavuoren rauniorata. Ilma oli aurinkoinen ja kuiva, asteita noin 12-14.

Olin taas ilman autoa paikalla. Kopit oli onneksi viime viikolla korjattu talkoolaisten toimesta, ja neiti pysyi hyvin oven takana, vaikka se oma kevythäkki jäikin kotiin...

Ensin ihmeteltiin ketteryystelineitä.
Telineisiin kuuluvat siis tikkaat, putki, puomi, keinu, pituus ja pöytä.

Tikkailla koiran on tarkoitus astua joka puolalle, ja jäädä viimeiselle odottamaan että ohjaaja nostaa sen alas.
Putki on käytännössä samanlainen kuin agilityputki, mutta metallinen. Isommat koirat joutuvat tästä ryömimään, mutta Ariahan menee siitä vaikka poikittain ;)
Puomi on samanlainen kuin agissa, toisessa päässä vaan hypätään alas. (Isommilla koirilla puomi kolisee ja liikkuu, mutta eihän se hievahdakaan kun on noin pieni koira kyseessä)
Keinu on samanlainen kuin agilityssä.
Pituus on pidempi kuin agilityssä, mutta tarkoitus on sama.
Pöydillä käytetään kauko-ohjausta. Koiran on tarkoitus käskystä hypätä kolmelle pöydälle tietyssä järjestyksessä.
Koirat myös kävelevät "räminäkasan" yli pariin otteeseen, ja koira istutetaan kasaan. Kasan virkaa toimittivat peltilevyt ja vanhat liikennemerkit, joiden alla oli kiviä ja tiilenpaloja.

Neiti suoritti kaikki telineet ihan hyvin ottaen huomioon että suurin osa telineistä tehtiin ensimmäistä kertaa. Tikkailla Aria ei varmastikaan ihan joka puolalle osunut, mutta pääasia on että neiti tuli koko matkan loppuun asti. Agilitystä on selvästi ollut hyötyä!

Tällä kertaa oltiin Arian kanssa toisena. Arialle otettiin kaksi mielikuvaharjoitus-pakoa. Koira siis näkee kun maalimies lähtee, sitten se käännetään tai viedään näkösuojaan. Koiralle jää mielikuva että joku on johonkin mennyt, mutta ei näe koko pakoa.
Ensimmäinen meni aika pitkälti harakoille... Neiti kyllä lähti hienosti perään, mutta juoksi sata lasissa ohi, ja varmaan jo unohtikin matkalla mitä piti tehdä. Neiti juoksi aluetta ees taas, välillä mun luo ja taas takasin hakemaan. Mutta ilme oli kyllä näkemisen arvoinen kun haju sattui nenään  :) Toista Aria lähti myös hakemaan hyvin, ja maalimies löytyikin vielä helpommin kun ensimmäinen. Ilmeisesti neiti muisti yhtäkkiä mistä on kyse :)