Olimme Pirkanmaan Pelatuskoirat ry:n järjestämän alkeiskurssin karsinnoissa, pääsimme Arian kanssa mukaan kurssille!


Karsinnoissa testattiin ensin laukauspelottomuutta. Arialla ei ollut mitään ongelmaa, katteli vaan kiinnostuneena ympärilleen :)

Seuraavaksi menimme luoksepäästävyys- & leikki-osioon. Aria kun on mikä on, oli se heti kaikkien kaveria, ja pusuttelemassa :) Aria leikki tosi hyvin järjestäjien kanssa (leikkispä munkin kanssa niin hyvin...) ja kantoi voittamaansa lelua ylpeänä.

Seuraavana oli vuorossa tottelevaisuus. Otimme pienen pätkän seuraamista, sekä luoksetulon. Tokoreeneistä on ilmeisesti ollut jotain hyötyä, seuraaminen meni tosi hyvin. Luoksetulossa neiti ei meinannut jäädä odottamaan, vaan karkasi kerran. Palautin sen, ja loppu menikin hyvin.

Seuraavaksi oli vuorossa kiipeily-osio. Meni muuten hienosti, mutta neitiä vähän jänskätti hetekat, niistähän näkee läpi :)

Kiipeilyn jälkeen menimme kävelemään raunioille. Koira painoi edellä minkä ehti, ja minä yritin pysyä perässä... Yhdessä kohtaa oli aika korkea hyppäys, mutta hyvin neiti senkin meni, kun vähän namilla avitti.

Viimeisenä vuorossa oli pimeä huone, jona toimi työmaakoppi josta oli kaikki mahdolliset valoreiät tukittu. Jätin koiran avustajalle ovelle, ja menin toisen avustajan kanssa kopin perälle, penkille istumaan. Ovella huutelin Ariaa, muuten piti olla täysin hiljaa. Hirveän tuhinan säestämänä neiti löysikin mut, käytyään ensin tarkastamassa koko kopin, ja toisen avustajan jalat :D Ohjaaja jännitti tätä osuutta kaikkein eniten koko karsinnoissa...

Kun kaikki osa-alueet oli käyty läpi, jäimme odottelemaan että kaikki 26(!) koirakkoa saivat suorituksensa tehtyä, ja järjestäjät laskettua pisteet.
Kurssille pääsi mukaan kymmenen parasta pisteiden mukaan.

Nyt sitten käymme viiden viikon ajan tiistaisin treenaamassa raunioradalla :)